Preguntes freqüents
El Manual de Normes d’imatge institucional és el conjunt d’intervencions que tenen com a objectiu comú establir les bases d’una estratègia de comunicació visual que permeti a la Universitat de Lleida identificar-se en els segments socials en els quals actua.
L’objectiu del Manual és determinar criteris i procediments per obtenir el màxim rendiment de la imatge de la Universitat de Lleida en tots els suports comunicatius. Aquests criteris són, per tant, d’eficàcia en un entorn molt dens d’estímuls visuals i missatges gràfics, així com en el desenvolupament d’una estratègia sòlida i diferenciada per refermar la identitat de la UdL.
La informació que s’hi pot trobar correspon a tota la identitat gràfica que necessita la institució per establir una imatge gràfica sòlida:
La marca:
La marca de la Universitat de Lleida
La composició de la marca i la seua zona de protecció
Les reduccions
El color corporatiu
La tipografia
Arxius per descarregar la tipografia i la marca
Aplicacions de la marca:
En aquest apartat es recull la papereria personalitzada per a cada unitat estructural, en arxius que es poden descarregar.
Caràtula de fax
Carpeta
Paper de carta
Paper de continuïtat
Ofici
Saluda
Sobres
Targeta de visita
Targeta gran
…
També hi ha la documentació acadèmica necessària.
A més a més, s’hi han inclòs aplicacions genèriques d’anuncis, presentacions…
Els arxius es presenten en diferents formats informàtics: DOC (per al Microsoft Word), ODT (per a l’OpenOffice) i, per a treballs d’impremta, el Freehand.
Codi comunicatiu:
La imatge corporativa de la Universitat que serveix per identificar tots els seus productes visuals
Els formats dels suports
Les aplicacions gràfiques
Les mesures
El color
Arxius per descarregar el codi
Les imatges associades:
En aquest apartat s’explica l’aplicació de la marca de la Universitat en convivència amb altres marques i logotips.
També s’ofereix la possibilitat de descarregar els logotips dels ens que tenen alguna relació de dependència amb la Universitat o que hi col·laboren.
La marca de la Universitat de Lleida és el conjunt gràfic del símbol i el logotip “Universitat de Lleida” fusionats en un sol bloc. Com que és la signatura de la institució, s’ha d’aplicar en tota classe de material imprès o visual per tal que sigui identificable. El seu nivell de percepció la fa única i irrepetible.
Al llarg del Manual es parla de la marca de la Universitat de Lleida. Una imatge de marca, en aquest cas d’una institució, es el resultat quantitatiu i qualitatiu de totes les seues comunicacions. Cada receptor es forma una imatge sobre la marca amb la qual interactua de manera mental de tot allò que representa, és el reflex de la qualitat i el prestigi de la institució.
El Manual conté tota la informació necessària per fer un cartell aplicant correctament la imatge corporativa de la UdL.
1. En l’apartat 4.0, Codi comunicatiu, hi ha els formats estàndard que utilitza la Universitat per als cartells, normalment el format DIN A3 (o d’altres de proporcionals als formats DIN).
2. Dins d’aquest mateix apartat, en els punts 4.2, 4.3 i 4.4 s’exemplifica l’aplicació del codi comunicatiu, el color, les mesures i els formats. I en el punt 4.5 hi ha l’opció de descarregar la plantilla genèrica per afegir la vostra marca.
3. Un cop incorporat el codi comunicatiu, ja es pot dissenyar la imatge del cartell.
També disposeu a 3.0 Aplicacions de la marca 3.2 Altres aplicacions, de plantilles de cartell, díptic, tríptic i invitació en format doc i odt.
No. En cas que l’activitat de la qual s’hagi de fer difusió tingui la col•laboració de la UdL, o alguna de les seues unitats estructurals, caldrà consultar a Arxiu i Gestió de Documents (arxiu@udl.cat) per rebre les indicacions sobre la utilització correcta de la marca de la Universitat de Lleida.
El Manual conté tota la informació necessària per fer un cartell aplicant correctament la imatge corporativa de la UdL.
1. En l’apartat 4.0, Codi comunicatiu, hi ha els formats estàndard que utilitza la Universitat per als cartells, normalment el format DIN A3 (o d’altres de proporcionals als formats DIN).
2. Dins d’aquest mateix apartat, en els punts 4.2, 4.3 i 4.4 s’exemplifica l’aplicació del codi comunicatiu, el color, les mesures i els formats. I en el punt 4.5 hi ha l’opció de descarregar la plantilla genèrica per afegir la vostra marca.
3. Un cop incorporat el codi comunicatiu, ja es pot dissenyar la imatge del cartell.
També disposeu a 3.0 Aplicacions de la marca 3.2 Altres aplicacions, de plantilles de cartell, díptic, tríptic i invitació en format doc i odt.
Els dubtes sobre el Manual s’han d’adreçar a Arxiu i Gestió de Documents (arxiu@udl.cat o telèfon 973 70 20 05).
Consulteu l’apartat de normes de convivència del Manual.
Per a algunes unitats el Manual ja preveu aquest supòsit en les aplicacions de papereria. En cas contrari cal contactar amb Arxiu i Gestió de Documents (arxiu@udl.cat).
Cas dels Serveis cientificotècnics
El Servei que ho necessiti dels que depenen dels Serveis cientificotècnics (SCT) ja poden fer la petició a la impremta a través del formulari de comanda (apartat 3.1 del Manual), indicant el format vertical i en el camp d'observacions el nom de l'activitat i el nom dels alumnes als quals se'ls ha d'expedir el document. Directament rebran la factura del que encomanin. El preu es pot veure al document d'informació sobre tiratges que es troba a la mateixa pàgina que hi ha la papereria (apartat 3.1 del Manual).
Si la gestió econòmica es fa pel programa JAS de la Universitat es pot demanar a la impremta paper preimprès amb la imatge corporativa (apartat 7.3.1 del formulari de comanda) i des del propi programa és possible fer la impressió.
Si la gestió no es fa pel programa JAS, obligatòriament la impressió s'ha de fer a la impremta.
Consulteu el punt 2.4, Comportament cromàtic, i el punt 4.4, Color.
1. El comportament cromàtic de la marca sobre diferents fons ve marcat pel grau d'intensitat del fons.
2. El comportament cromàtic sobre fons de color no corporatiu i/o fotogràfic ve marcat pel grau de saturació del fons.
La Universitat de Lleida és responsable d'adaptar les mesures necessàries per a l'eficaç compliment de les disposicions legals relacionades amb la protecció de les dades que afecten les persones dins de l'organització.
Com s’afegeix el peu sobre protecció de dades als correus electrònics?
Si ja feu servir un fitxer de signatura amb el programa Thunderbird, hi ha dos opcions igualment vàlides:
1. Fer aparèixer el text explícit en el peu del correu electrònic. Per això, cal que l'editeu i hi afegiu el següent avís legal, en totes les llengües:
AVÍS LEGAL
Aquest missatge pot contindre informació privada o confidencial, i s'adreça exclusivament a la persona destinatària. Si l'heu rebut per error, comuniqueu-nos-ho i destruïu-lo, i tingueu present que no teniu autorització per fer-ne cap ús.
AVISO LEGAL
Este mensaje puede contener información privada o confidencial, y va dirigido exclusivamente a la persona destinataria. Si lo ha recibido por error, comuníquenoslo y destrúyalo, y recuerde que en ningún caso tiene autorización para utilizarlo.
AVERTIMENT LEGAL
Aqueste messatge pòt conténer d'informacion privada o confidenciala, e s’adreça sonque a la persona destinatària. Se l’avètz recebut per causa erronèa, vos demandam d'o nos far saber e de lo destrusir immediatament, e vos remembram qu'avètz pas cap d'autorizacion per l'utilizar per qué que siá.
LEGAL NOTICE
This message may contain private or confidential information, and is addressed exclusively to its intended recipient. If you have received it in error, please notify the sender and delete it. Please bear in mind that you are not authorized to use it for any purposes.
2. Incloure un enllaç al peu de signatura que remeti a una pàgina web que contingui el text (i la signatura no apareixerà tan extensa):
AVÍS LEGAL / AVISO LEGAL / AVERTIMENT LEGAL / LEGAL NOTICE
Per a més informació sobre com es configura el gestor de correu, consulteu el manual elaborat per Sistemes d'Informació i Comunicacions: [manual]
A l'apartat 3.2, Altres aplicacions, trobareu el model de portada per a les tesis doctorals. El model s'ha d'adaptar en cada cas amb el títol de la tesi, autor/a, nom del programa de doctorat, directors/es i/o tutor/a, si escau; així com l'any en què la tesi s'ha dipositat. No s'ha de fer cap altra modificació de la portada, especialment pel que fa a la llengua.
Quan s’hagi de fer difusió del Campus Universitari d’Igualada els suports promocionals hauran de seguir la normativa d’imatge de la universitat. Per identificar aquest campus s’haurà de cercar un recurs gràfic en el disseny per indicar -ho.
L’emissor de la promoció sempre haurà de ser la marca genèrica de la UdL, com s’indica a l’apartat “La Marca”, punts 2.1 i 2.2 d’aquest manual.